— Jeg var sikker på at livet var slutt, sier skatteinnkrever Roar Sylliåsen (39) fra Brumunddal til Hamar Arbeiderblad.

Sylliåsen oppsøkte torsdag 48-åringens småbruk sammen med en lensmannsbetjent. Formålet var å kaste ut mannen som bodde på småbruket fordi han ikke har betalt skatten han skylder kommunen.

– Alt gikk fint for seg. Vi hadde en rolig samtale på tre kvarter, og mannen skulle bare opp i annen etasje for å hente det mest nødvendige utstyret for å forlate småbruket. Mens han er der oppe hører vi et skudd, og så kommer mannen ut med hagla i hånda og løper etter meg, forteller Sylliåsen.

Fulgte etter

Han forteller at han løp som besatt for å komme seg unna.

– Mannen fulgte etter mens han skjøt etter meg. Jeg ble truffet i ryggen, armen, benet og hodet, men jeg fortsatte å løpe. Plutselig kom jeg til en grind som var vanskelig å komme over, og da trodde jeg at mine sjanser var ute. Jeg kom meg omsider over, og løp videre. Mannen var fortsatt etter meg. Idet jeg kom ut på en vei, traff jeg en bil med en ung sjåfør. Jeg fikk kastet meg inn i bilen, og vi kjørte i sikkerhet, forteller Sylliåsen fra sykesenga på Sykehuset Innlandet.

Store verdier tapt

Ifølge VG skal haglemannen ha satt fyr på huset, låven og flere kjøretøyer før han forlot eiendommen.

Politiet anslår at verdier for rundt 1,5 million kroner har gått tapt i brannen.

Aftenposten skriver at mannen flyttet til Stange på 1960-tallet. Han skal ifølge folkeregisteret ha bodd på gården i over 40 år. Han er ikke registrert i strafferegisteret for andre alvorlige forbrytelser.

Dagbladet skriver at 48-åringen skal ha arvet gården fra sine foreldre. Han bodde der sammen med sin samboer og sitt lille barn, men de var ikke tilstede under den dramatiske episoden torsdag.

48-åringen ble senere torsdag pågrepet uten dramatikk og satt torsdag ettermiddag i avhør hos politiet.

Siktet for drapsforsøk

Nå er 48-åringen siktet for drapsforsøk, og vil bli begjært fengslet.

Påtalemyndigheten vil be om at 48-åringen blir fengslet i fire uker når fengslingsmøtet starter i Hedmarken tingrett klokken 12 fredag.

Stange-mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap på en lensmannsbetjent i 50-årene og skatteinnkrever Roar Sylliåsen (39) fra Brumunddal. I tillegg er han siktet for to tilfeller av voldsutøvelse mot en offentlig tjenestemann.

– Siktelsen er formell, men den er kun foreløpig. Den kan bli utvidet til også å gjelde for eksempel grovt skadeverk, sier politiadvokat Helge Eidsvaag i Hedmark politidistrikt til NTB.

Det fremgår av siktelsen at også politimannen ble truffet. Han skal ha blitt skutt mot inne i våningshuset og haglladningen gikk gjennom buksebenet hans.

Skatteinnkreveren ble skutt mot ute på gårdsplassen og ble truffet av flere hagl i hode, ben og rygg.

Bonden skal selv ha satt fyr på småbruket etter at han hadde skutt med hagle mot skatteinnkreveren.
Hans O. Torgersen/ Aftenposten