ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.no

Tyveriene skjedde mens kvinnene enten ventet på bussen, eller var i ferd med å stige inn på den. Klokken 14.40 slo tyven til i Olav Kyrres gate. En time senere var han igjen på ferde på samme sted. Da hun skulle gå inn på Askøy-bussen, merket en kvinne at en ung mann presset seg forbi. Kvinnen mistet balansen. Da hun gjenvant den, var både den unge mannen og lommeboken, som hun hadde hatt i håndvesken sin, borte.

17.40 hadde den fingernemme tyven forflyttet seg til busstoppet utenfor det gamle Bergen Bank-bygget på Torgallmenningen. Igjen trengte han seg frem, og ga en dame i køen en dult da bussen kom. I neste øyeblikk var mannen og kvinnens lommebok borte. Den hadde han fisket opp fra vesken hennes.

– Det er all grunn til å be folk passe ekstra godt på verdisakene sine når de står i busskø eller andre sammenstimlinger av mennesker, sier avdelingssjef Per-Ivar Bøe ved tyveri— og brannavsnittet ved Bergen politidistrikt.

For et drøyt år siden pågrep politiet tre rumenere og siktet dem for en rekke tilsvarende lovbrudd i Bergen og andre steder i landet. Politiet betraktet dem som omreisende, profesjonelle lommetyver. Trioen ble dømt og sendt ut av landet.

– Vi regner med at det er en og samme person som står bak alle de tre grove tyveriene torsdag, men setter dem så langt ikke i forbindelse med sakene fra i fjor, sier Per-Ivar Bøe.