I en SMS til Aftenposten.no bekrefter filmskaperen at hun ønsker å intervjue den terrortiltalte i forbindelse med arbeidet med filmen «Kampen om Norge».

— Ja, jeg har bedt forsvarer legge intervjuønsket mitt frem for Behring Breivik, skriver Løkkeberg.

Medforsvarer Odd Ivar Grøn sier til Aftenposten.no at han er ikke er kjent med at det har kommet en formell henvendelse, men at at Løkkeberg og forsvarer Vibeke Hein Bæra har «snakket sammen».

— Det er mulig hun har blitt bedt om å sondere terrenget.Uansett må det sendes en formell forespørsel til Breivik og Ila, sier Grøn.

Fått flere forespørsler

Han forteller at flere journalister og forskere har kommer med forespørsler om å intervjue Behring Breivik, men at den terrortiltalte foreløpig ikke har vært interessert i å snakke med noen av disse.

— Hvorfor ikke?

— Det krever forberedelser, og nå har han valgt å konsentrere seg om rettssaken, sier Grøn.

Løkkeberg har foreløpig ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer i dag, men i et intervju med AftenpostenTV på mandag fortalte Løkkeberg at hun har planer om å lage en film med arbeidstittelen «Kampen om Norge» - som skal ta for seg hendelsene 22. juli.

Løkkeberg ville ikke gå i detaljer om filmens innhold.

Vibeke Løkkeberg vil lage film om det som skjedde 22. juli 2011.

— Det er på et tidlig stadium, og jeg må gå inn i en prosess hvor jeg lar meg påvirke. Samtidig er jeg veldig ydmyk overfor alvoret i saken, og det er viktig at jeg respekterer de overlevende. Jeg ønsker ikke å gjøre feil, sa filmskaperen.

Har fått støtte

Løkkeberg har tidligere laget filmen «Gazas tårer» - som handlet om Israels militæroperasjon på Gazastripen i 2009. «Kampen om Norge» er planlagt som andre del av en antikrigstriologi, der «Gazas tårer» er den første filmen.

Siste del av av triologien er filmatiseringen av boken «Allierte», som tar for seg hendelser under andre verdenskrig.

Løkkeberg har fått 200.000 kroner i manusstøtte fra Norsk filminstitutt, men har også søkt om støtte fra Fritt Ord. Hun understreker at hun ikke har hastverk med å gjøre filmen ferdig.

— Jeg har god tid, og kanskje kan filmen være klar neste høst. Det er mer enn tidsnok, sa Løkkeberg.