Siv Jensen sa i sin åpningstale på Frps landsmøte på Gardermoen at innsatte i norske fengsler har det bedre enn eldre i Norge. Hun viste til hvilke rettigheter som innsatte fanger har i norske fengsler:

  • minst én time i friluft hver dag
  • eget rom
  • fritidsaktiviteter tilpasset den innsattes behov
  • adgang til litteratur og aviser
  • indrett under kyndig veiliedning
  • hobbyvirksomhetEldre og pleietrengende er ikke i nærheten av de samme rettighetene, mener Jensen.

_Les også:

Sandberg ut mot Aps «ufrihet»_

— De eneste som ikke har disse rettighetene, er eldre pleietrengende syke mennesker, som står helt uten lovmessig forankring for sine behov. Det skal vi gjøre noe med, sier Jensen.

Les også: «Jeg lurer på om Siv Jensen kan nevne én kvinnerettighet som Frp har bidratt til å kjempe frem.»

Viste til hverdagsheltinner

Nyslått partileder Siv Jensen valgte en ren kvinnefokus for sin tale for Frps landsmøte på Gardermoen fredag viste til en rekke forskjellige hverdagsheltinner, og brukte deres historier til å levere en engasjert tale hvor hun løftet alle Frps tradisjonelle kampsaker:

— Strengere krav til innvandrere og strengere asylregler.

— Mer til minstepensjonister.

— Mer politi og forsvar.

— Mer privatisering, både innen omsorg og skole.

— Bedre veier, nei til bompenger.

— Nei til nynorsk.

Frp-lederen gikk også til angrep på pensjonsreglene om samordning og avkortet pensjon.

— Det er intet annet en statlig tyveri. Vi vil øke minstepensjonen fordi vi mener det er anstendig at folk får leve alderdommen sin uten å måtte snu til de grader på kronen, sier Jensen.

Lavere skatter

Jensen startet tale med å snakke om sin egen oldemor, likestillingspioneren Betsy Kjelsberg, og som kjempet for likelønn mellom menn og kvinner.

— Politikerne har snakket om dette problemet i 100 år. Det er ikke noe problem å gjøre noe med det. Vi har lagt frem forslag om økt lønn til kvinnedominerte yrker. Vi kan vedta det nå, og sørge for at Betsys hundreårige kamp endelig kan bli avsluttet, sa Jensen.

_Les også:

Farvel til formann Jensen_

Hun trakk også frem somalisk-nederlandske Ayaan Hirsi Ali, som mener de største rasistene er de som ikke tør stille kritiske spørsmål i frykt for å være rasistiske, og Grethe Enlid, som startet Trondhjems Private Omsorgstjeneste i protest mot dårlige offentlige omsorgstjenester.

Hun lovet gründeren Anne mindre byråkrati og skatter og avgifter, og enklere byråkrati, og mødre som har sønner i Afghanistan bedre sikkerhetsutstyr til soldatene.

Vil kaste ut talibanere

Frp-lederen viste også til Aftenpostens saker de siste dagene om at minst syv personer som sier de har hatt tilknytning til Taliban, har fått opphold i Norge det siste året. Jensen beskrev det som absurd at dette skjer, samtidig som norske soldater er i kamp mot Taliban i Afghanistan.

— Vi vil sette både mullah Krekar og talibanere i forvaring, inntil vi kan sende dem ut, sa Jensen. Hun lovet også å sørge for at soldatene som tjenestegjør i utlandet får forsvarlig utstyr og pansrede biler.

— Vi skal ikke i regjering for taburettene eller limousinenes skyld. Vi skal i regjering for å gjennomføre vår politkk, og for å hjelpe disse hverdagsheltene, sier Jensen, og gjentok løftet om at Frp ikke vil støtte en regjering partiet ikke er med i.

Hva synes du om Siv Jensens utspill? Diskuter saken her.

SCANPIX