Jenten fikk natt til søndag intensivbehandling ved Ullevål universitetssykehus for livstruende skader i hode og bryst. Søndag formiddag var tilstanden hennes fortsatt kritisk, opplyser sykehuset til NTB.

Ulykken skjedde da til sammen seks personer akte på en sikringsmadrass ned en av bakkene på Svarstad skisenter lørdag kveld.

Flere skadet

— De seks fikk litt for stor fart og raste inn i et sikkerhetsnett som var satt opp foran et servicebygg nederst i bakken. De kjørte gjennom nettet og inn i veggen inn mot en kafé, opplyser operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NTB.

13-åringens 16 år gamle søster og en 24 år gammel kvinne ble begge innlagt på sykehus i Tønsberg med hjernerystelse og mulige bruddskader.

Daglig leder av skisenteret, Harald Årsbog, satt og jobbet på kontoret da madrassen med ungdommene traff bygningen hvor han befant seg.

Trent i førstehjelp

– Jeg hørte et høyt dunk og løp ut. Da oppdaget jeg hva som hadde skjedd. Matten med ungdommene på hadde rast rett inn i veggen i bygget der jeg satt, sier Årsbog til Østlands-Posten.

Både barn og ungdommer fra hyttefeltet ved skisenteret skal ha deltatt i akingen da ulykken skjedde. Årsbog forteller at flere ansatte som er trent i førstehjelp, var til stede på skisenteret lørdag kveld. Dermed kunne de raskt gå i gang med å hjelpe dem som var skadd.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 22.15 lørdag.