Den 42 år gamle mannen er operert og fikk lørdag morgen intensivbehandling, opplyser Ullevål universitetssykehus til NTB.

Han fikk skader i hode, ansikt og bryst da han kollidert med trikken i krysset mellom Kirkeveien og Sognsveien ved 12-tiden fredag.

Mannen kjørte en Porsche Carrera 4 da han krasjet med trikken i krysset Kirkeveien/Sognsveien like ved Ullevål sykehus rundt klokken 12.30 i dag.

Skjøvet foran trikken

— Bilen lå til høyre for trikken. Ulykken skjedde da bilen svingte og kjørte over til venstre foran trikken, sier kommunikasjonssjef i Oslo Sporvognsdrift, Cato Asperud, til Aftenposten.no.

Bilen ble skjøvet rundt 15 meter foran trikken, over krysset og mot trikkeholdeplassen. Bakdelen av bilen havnet oppå plattformen, mens fronten pekte ned i trikkesporet.

Føreren av bilen var fastklemt, og både politi, brannvesen og ambulansepersonell jobbet intenst med å få den skadde ut etter ulykken.

Ingen andre skadde

— Den 42 år gamle mannen har fått skader i hode, ansikt og bryst. Skadene er alvorlige og tilstanden er ustabil. Mannen er operert og er nå til undersøkelse, sier informasjonsrådgiver ved Ullevål universitetssykehus, Alf T. Bøhler, til Aftenposten.no.

Sjåføren av Porschen var den eneste som ble fysisk skadet i ulykken.

— Passasjerene på trikken er uskadd. Trikkesjåføren er også fysisk uskadd, men en slik opplevelse må naturlig nok bearbeides. Vi har et støtteapparat i Oslo Sporveier som tar seg av slike saker, sier Asperud.

Sjåføren måtte skjæres ut av et vindu på Porschen.
Joacim Lund, Aftenposten