— Forbudet mot å dra til Stord er relativt drastisk hvis det skal gjelde til evig tid, sier 46-åringens forsvarer, advokat Jostein Alvheim. Forbudet kom som en overraskelse på både forsvareren og 46-åringen, siden det overhodet ikke var tema da 46-åringens sak nylig var oppe i Bergen tingrett.

— Jeg må sjekke om retten i det hele tatt har anledning til å komme med et sånt forbud uten å la tiltalte uttale seg om det. Jeg har aldri opplevd noe liknende, sier den erfarne forsvarsadvokaten.

46-åringen har selv bodd på Stord i en årrekke, men bor nå i Bergen. Hans barn og eks-kone bor på Stord.

Konen optimistisk

46-åringen ble funnet skyldig i en rekke drapstrusler mot ekskonen. Han truet også med å sette fyr på huset og kidnappe deres felles barn.

Mannen er tidligere ilagt forbud mot å ta kontakt med ekskonen, men har brutt forbudet gjentatte ganger.

— Alle truslene hans har gitt meg store problemer. Det eneste jeg ber om er fred, og å kunne føle meg trygg i mitt eget hjem. Jeg håper forbudet mot å være på Stord vil hjelpe. Det er viktig at politiet og domstolene tar saker som dette på alvor, sier 46-åringens eks-kone til BT.

Psykotisk i perioder

Mannens tilregnelighet var et sentralt tema under rettssaken. Retten konkluderte med at han i var psykotisk i flere perioder, mens han var tilregnelig i andre perioder.

I dommen heter det at ekskonen har krav på å få fred for 46-åringen, og at det ikke ser ut til at mannen fullt ut har forstått kontaktforbudet.

Retten mener at 46-åringen kan ta kontakt via mellommann dersom han skal ha samvær med barnet, og at barnet er så stort at det kan reise alene til Bergen for å ha samvær med faren. 46-åringen ble dømt til seks måneders fengsel, men straffen anses sonet i varetekt.