En feil i beltestrammeren gjør at beltene henger og slenger og ikke strammer seg ved en eventuell ulykke.

— Vi har hatt fem reklamasjoner, og vi har funnet feil på tre tilsvarende beltestrammere. Vi tar ikke sjansen på at en slik stol skal komme utfor en ulykke, derfor reparerer vi alle de aktuelle stolene kostnadsfritt, sier administrerende direktør Hans Kristian Torgersen i HTS BeSafe.

Ser beltelåsen på setet ditt slik ut må du ta kontakt med produsenten for å få reparert stolen.

Ser beltelåsen på setet ditt slik ut må du ta kontakt med produsenten for å få reparert stolen.

Solgt siden november

Problemet oppstår på de nyeste «BeSafe iZi Combi X3» og «BeSafe iZi Comb ISOfixi X3». Stolene ble solgt fra november i fjor. Ved årsskiftet kom en ny versjon av stolen uten det aktuelle problemet, men det han ha blitt solgt bilstoler med problemet ute hos forhandlere frem til lørdag. Mandag blir alle de aktuelle stolene trukket tilbake fra forhandlerne.

Den letteste måten å se om din stol er en av de som kan ha feil, er å se på beltelåsen (se bilder til høyre). Den nyeste versjonen som kom på nyåret, og som ikke har problemer med beltestrammeren, har også en annerledes beltelås.

- Ring oss

  • Hva skal brukerne gjøre?

— Ring oss på mandag, så gjør vi en avtale om å reparere stolen. Vi kommer ut til de største byene og forhandlerne og fikser stolen, sier Torgersen.

Stolene som har en slik beltelås, skal ifølge produsenten ikke ha mangler.

Ser beltelåsen på setet ditt slik ut må du ta kontakt med produsenten for å få reparert stolen.

Produsenten anbefaler nå at de som har kjøpt de aktuelle stolene, ikke bruker disse før de har snakket med produsenten og forsikret seg om at deres stol er iorden.

Dersom du tar «rykk-testen», hvor du trekker i bilstolens belte etter at barnet er festet, så skal ikke beltet gi etter. Er beltet helt løst, så er det farlig å bruke setet.

— De fleste foreldre vil forstå at det er noe galt når beltet ikke går an å stramme skikkelig, sier barnestol-sjefen.

Svært alvorlige konsekvenser

Skulle en stol med en slik mangel komme ut for en ulykke, mener produsenten at «konsekvensene vli være svært alvorlige, spesielt når stolen brukes fremovervendt.»