Johan Nordahl Brun Grieg ble født 1.november 1902 i Bergen. Han kom fra en god, gammel borgerlig bergensfamilie, men ble fanget opp av de radikale strømmene i mellomkrigstiden. Kommunistene sto sterkt i Bergen, og klasseskillene var store. Nordahl Brun reiste mye, til Sovjetunionen og England, og til Spania og Kina hvor han rapporterte om borgerkrigene.

Nordahl Grieg var en av våre viktigste krigslyrikere. Han skrev dramatiske og manende dikt om de nasjonale symbolene: kongen, flagget, Eidsvoll og det norske landskapet. Lyrikken kan virke både svulstig og deklamatorisk på oss, men den fikk stor betydning under krigen. Den hjalp folk til å holde sammen mot et felles mål i en vanskelig tid.

Han ville også skrive om bombetoktene over Tyskland, men siden han ikke fikk til å skrive om noe han ikke hadde opplevd, kranglet han seg til å bli med et bombefly over Berlin 2. desember 1943. Det ble det siste han gjorde. Ved 19-tiden samme kveld tok Nordahl Grieg av med et Lancaster bombefly fra Binbrook i nærheten av Grimsby i England. Flyet ble skutt ned over Tyskland, hele besetningen på åtte omkom. Likene ble aldri funnet.

100 år etter at Johan Nordahl Brun Grieg ble født i Bergen, hedrer Posten hans liv og virke med en frimerkeutgivelse.