— Han er skuffet over påstanden om tvunget psykisk helsevern. Han mener at han er tilregnelig, sier Geir Lippestad til TV2 Nyhetskanalen.

Anders Behring Breiviks forsvarer befant seg i Bergen da tiltalen ble lest opp, for å holde foredrag for studenter ved BI og juridisk fakultet ved UIB.

— For øvrig hadde han ikke noen spesielle reaksjoner til tiltalen, sier Lippestad videre.

Var helt rolig

Breivik fikk forkynt tiltalen i Ila fengsel klokken 10 onsdag. To av de andre forsvarerne, Tord Jordet og Odd Ivar Grøn, var sammen med tiltalte i fengselet under forkynnelsen.

Det var politiførstebetjent Tore Jo Nielsen ved 22.juli-enheten ved Oslo politidistrikt som forkynte tiltalen for Breivik. Rundt klokken 10.50 kom de to ut av fengselet.

— Tiltalen er nå forkynt for Behring Breivik. Han var helt rolig. Det tok i underkant av en halv time å forkynne tiltalen for ham, sa Nielsen til et samlet pressekorps, ifølge Aftenposten.

Psykotisk

Breivik er tiltalt etter den såkalte terrorparagrafen i straffeloven. Han er også tiltalt for overlagte drap og drapsforsøk.

Det kom frem da statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh leste opp den historiske tiltalen på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Påtalemyndigheten legger til grunn at Breivik var psykotisk da han gjennomførte terrorhandlingene 22. juli i fjor, og la ned påstand om tvunget psykisk helsevern.