T-skjortene inneholder blant annet stoffet DEHP, som er forbudt å bruke i leker og småbarnsprodukter. «Siden Lindex setter strengere krav enn det som er lovbestemt, har vi valgt å anta et forbud mot alle disse stoffene i våre plagg», skriver kleskjeden i en pressemelding.

Lindex beklager at plaggene har passert deres sikkerhets— og kvalitetstester, og de opplyser samtidig at de avslutter samarbeidet med fabrikken som har produsert T-skjortene.

— Vi har så langt solgt 3006 eksemplarer av T-skjortene. Det gjelder tre typer T-skjorter med Hello Kitty-trykk som kom i salg i uke 16. Den siste typen har Star Wars-motiv og kom i salg i uke syv, sier manager for marketing og merchandising i Lindex, Nina Haugen, til NTB.

T-skjortene er solgt i størrelsene 86-140 centimeter. Haugen ber om at kunder som har kjøpt disse T-skjortene, returnerer dem til en Lindex-butikk.

— Og de skal selvsagt få pengene sine tilbake, sier hun.

Lindex trekker tilbake T-skjortene av den samme typen over hele Norden. Beslutningen om å kalle dem tilbake kom etter at et finsk forbrukermagasin avslørte at trykket på en av T-skjortemodellene inneholdt for høye verdier av kjemiske stoffer.

— Da undersøkte vi de andre genserne, ettersom de kommer fra samme fabrikk. Også disse genserne viste seg å inneholde for høye verdier av kjemikalier, sier PR-sjef Anna Lindblad hos Lindex i Sverige til TT.