— Vi er sikre og vil ikke gjøre en identifisering ved DNA, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

Det var fingeravtrykk som gjorde at politiet sikkert kunne identifisere det flere måneder gamle liket. Dette var klart allerede fredag, men politiet valgte likevel å vente med å gå ut med opplysningene til lørdag inntil de hadde varslet døtrene til den savnede 54-åringen.

Tre siktet

Liket ble funnet på et område som i seks måneder har vært i politiets søkelys. Huset og området rundt er blitt gjennomgått og undersøkt av teknikere og likhunder, og det er blitt gravd på flere steder på eiendommen, uten at det tidligere er funnet tegn til at et lik lå skjult der.

Så langt er tre personer siktet for drap eller medvirkning til drap på Zahid Mahmood Butt (54), som ikke er sett siden 9. juli i fjor.

De tre er Butts svoger (57) og niese (33), begge bosatt i Stavanger, og en mannlig slektning av disse som er i 40-årene og bosatt i Spania. Svogeren og niesen ble pågrepet og siktet 18. september i fjor, mens den tredje fikk status som siktet i november. Han er nå etterlyst av Interpol.

– Sannsynligvis kommer vi ikke til å begynne med nye avhør av de siktede. Vi har liten tro på at de vil endre sine tidligere forklaringer, sier Rossebø.

Liket ble funnet onsdag i hagen til huset der den drapssiktede svogeren bodde sammen med sin datter. Begge er varetektsfengslet med full isolasjon og medieforbud.

Leide DVD

Politiet mente allerede fredag at det var mest sannsynlig var Butt de hadde funnet. Nå vil de fortsette sine tekniske undersøkelser og den videre etterforskning.

– Vi mener identifiseringen ytterligere styrker vår sak mot de siktede, sier politiinspektøren.

De to som sitter isolert i varetekt i Norge har ikke erkjent straffskyld. Til tross for at politiet har påvist flere uoverensstemmelser i opplysningene de har gitt, tviholder de på forklaringene sine.

Alle de tre siktede har blant annet bekreftet at nevøen fra Spania var på besøk i tidsrommet rundt Butts forsvinning, men framholder at han reiste hjem mandag 9. juli – uten å ha møtt Butt mens han var i Stavanger.

Politiet har imidlertid bekreftet overfor Rogalands Avis at de har sikre vitneobservasjoner fra tirsdag 10. juli. Da skal niesen ha lånt pakistanske DVD-er på biblioteket og sagt at de var til fetteren som var på besøk hos dem.

Det er fortsatt usikkert hva som er dødsårsaken, men politiet venter på den endelige obduksjonsrapporten.

IDENTIFISERT: Stavanger-politiet fant onsdag en død person nedgravd ved boligen til de to som er siktet for drap på den savnede Zahid Mahmood Butt (54). I dag ble liket identifisert som Butt.