Holmestrand/Oslo (NTB-Jørgen N. Haugseth): Politiet jobbet mandag videre med å finne arnestedet til den voldsomme brannen som krevde et menneskeliv.

En 29 år gammel mann fra Holmestrand er siktet for å stå bak brannen. Han er siktet etter mordbrannparagrafen i straffeloven. Vitneavhør og opplysninger om brannforløpet førte til at mannen ble pågrepet og siktet i saken søndag.

Mannen nekter for å ha noe med brannen å gjøre, men vil bli avhørt på nytt mandag kveld.

Mordbrannparagrafen har en strafferamme på 21 års fengsel.

Nektet på nachspiel

– Min klient stiller seg uforstående til siktelsen, og han tar den veldig tungt, sier advokat Jon Anders Hasle, som er forsvarer for den siktede.

Hasle vil ellers ikke si noe om saken eller kommentere det som til nå er kommet fram i avhør av siktede, bortsett fra at han var på byen i Holmestrand natt til søndag. En rekke vitner er allerede avhørt i saken, og flere står for tur, ifølge politiet.

Politiets teori er ifølge VG at 29-åringen ble nektet å komme inn på et nachspiel og derfor tente på som en hevnaksjon.

Ni til sykehus

Av de ni personene som søndag ble brakt til sykehus etter brannen i bygården i Holmestrand, ble åtte personer utskrevet i løpet av dagen. En 86 år gammel kvinne som bodde i huset, er fortsatt innlagt på sykehuset med moderate brann— og røykskader.

Deler av Holmestrand sentrum er fortsatt stengt etter brannen, og gamle E18 vil være stengt inntil videre.