Den foreløpige rapporten fra Rettsmedisinsk institutt viser at mannen som ble funnet nedgravd ved Hagatjern i Nedre Eiker, var under 40 år og mellom 170 og 180 centimeter høy. Han kan ha ligget nedgravd i terrenget i inntil 10 år. Ifølge rapporten er det for tidlig å si noe om hva mannen kan ha blitt utsatt for.

Beinrestene ble funnet av en kvinnelig turgåer som tilfeldigvis kom over stedet ved Hagatjern lørdag.

— Trolig har et dyr gravd i bakken slik at deler av levningene kom til overflaten, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker til NTB.

Etterforsker drapssak

Politiet er sikre på at det har skjedd noe kriminelt.

— Liket var jo gravd ned i bakken, og det betyr at det etter all sannsynlighet har funnet sted en kriminell handling. Vi etterforsker dette som en drapssak, sier lensmannen.

Politiet får bistand av identifiseringsgruppa i Kripos til å søke opp mot forskjellige registre. Tre menn i denne aldersgruppen er meldt savnet i Søndre Buskerud politidistrikt, men én av dem er ifølge politiet ikke aktuell på grunn av stedet han skal ha forsvunnet fra.

Det er imidlertid ikke sikkert at mannen kom fra distriktet hvor han ble funnet.

— Til enhver tid er det mange mennesker som er savnet i Norge. Første steg i prosessen blir å søke mot savnet-registre her i Norge og deretter kanskje mot registre i utlandet. Vi håper også å få DNA eller tannmateriale som vi kan bruke i identifiseringsarbeidet, sier Sorte.

Ønsker flere tips

Politiet har fått en del tips i saken, men vil gjerne ha flere.

— Vi vil fortsatt søke for å finne identiteten til personen. Vi er avhengig av den for å komme noe nærmere et svar på hva han kan ha vært utsatt for. Da står vi klare til å etterforske hva det var som skjedde og finne en eventuell gjerningsperson, sier Torill Sorte.

Lensmannen vil ikke kommentere om politiet har funnet rester av klær eller andre gjenstander på funnstedet, eller om liket var pakket inn i noe.

Teknikere jobbet med undersøkelser i helgen, og det ble også søkt etter gjenstander med hund, skriver Drammens Tidende.

Politiet ber om tips i saken på telefon: 90 21 20 13.