Årsaken til at søkene blir forsinket er at teknikerne fra Kripos er opptatt med å obdusere og identifisere kvinneliket som ble funnet flytende i Skienselva tirsdag. Politiet i Skien vil ikke starte søk med ordinært politimannskap før Kripos-teknikerne har gått gjennom de aktuelle om-rådene langs elva på leting etter stedet hvor de mener liket av den savnede Gry Hosein (28) ble dumpet.

— Vi håper at teknikerne er tilbake her i Skien torsdag og kan sette i gang arbeidet, sa politiad-vokat Jon H. Borgen til NTB onsdag formiddag.

Etter funnet av liket som politiet mener er Gry Hosein, frykter politiet at Gamal Hosein som er siktet for å ha drept henne, vil rømme eller forspille bevis dersom han løslates fra varetekt. Klokken 13.30 går derfor politiadvokat Borgen til Skien og Porsgrunn forhørsrett for tredje gang for å be om at Gamal Hosein varetektsfengsles, denne gangen for fire uker.

Borgen vil holde en pressekonferanse når rettens avgjørelse kommer en gang onsdag ettermiddag. Da regner han også med å ha svar på om det er Gry Hosein som ble funnet av en tilfeldig forbipasserende i elva utenfor utestedet Promenaden i Porsgrunn tirsdag formiddag.NTB

Les også: Nytt håp om gjennombruddKan finne spor kveling