Leteaksjonen i Drammensfjorden ble avblåst mandag kveld. Politiet konkluderer med at det ikke har skjedd noen flyulykke.

Store letemannskaper ble satt i sving etter at Hovedredningssentralen i 19.20-tiden mandag kveld fikk melding om at et småfly skulle ha styrtet i Drammensfjorden nord for Svelvik.

Aksjonen ble avblåst klokken 21.30 etter at politiet konkluderte med at det ikke hadde skjedd noen ulykke. Redningsmannskapene fant ikke spor etter noen flystyrt. I tillegg har politiet fått bekreftet at to sjøfly drev trening i området i det aktuelle tidsrommet.

– Vi har vært i kontakt med to personer som trente på take-off og landing med sjøfly i området i det aktuelle tidsrommet. Det kan være at det var ett av disse flyene innringeren så, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Full utrykning

Et politihelikopter, en luftambulanse og et Sea King redningshelikopter ble sendt til området, og brannmannskaper fra Drammen, Røyken og Svelvik rykket ut med flere båter etter at meldingen om en mulig flystyrt ble mottatt.

Politifolk lette også langs strandlinjen, og to dykkere fra brannvesenet sto klare til å gjøre dykk.

Søket foregikk ved Grimsrudbukta på Hærnestangen i Røyken, men søkeområdet ble utvidet utover kvelden.

– Tre helikoptre har gjort søk fra lufta, og dermed har vi dekket store områder i søket, uten at det er funnet noen ting. Vi er derfor sikre på at det ikke har skjedd noen ulykke, sier Eriksson.

Hovedredningssentralen Sør-Norge og Avinor bekrefter også at ingen fly er meldt savnet.

– Kan ha misoppfattet

Personen som varslet om flystyrten, sier han så flyet gå inn for landing før det tippet rundt, ifølge utrykningsleder Tor Karoliussen i Drammensregionens brannvesen. Mannen var med mannskapene fra politiet og Røde Kors ut på fjorden for å påvise stedet hvor ulykken skal ha funnet sted, men det ble verken funnet vrakrester eller andre tegn på at det hadde skjedd en ulykke.

– Han har nok oppfattet at han så en ulykke, men han så flyet mens han kjørte. Han var altså selv i bevegelse og måtte samtidig følge med på veien. Det kan ha ført til at han misoppfattet det han så, sier Eriksson.

SØKTE: Tre redningshelikoptere og brannmannskaper med båt fra Drammen, Røyken og Svelvik søkte mandag kveld etter et sjøfly som var rapportertå ha gått rundt ved Grimsrudbukta i Røyken.
Larsen, Håkon Mosvold