Personell fra Statens Naturoppsyn har lett etter de tre bjørneungene natt til fredag, og har i morgentimene tatt en pause.

— Bjørneungene er ennå ikke lokalisert. Feltpersonellet har nå tatt seg noen timers pause, men fortsetter letingen senere fredag formiddag, sier seksjonssjef for viltforvaltning Terje Bø i Direktoratet for naturforvaltning til NTB.

Foreløpig er det usikkert om bjørneungene ble født i år eller i fjor. Dersom de er fra årets kull, er sjansene små for at de vil kunne klare seg. De vil derfor bli avlivet.

— Ingen dyreparker er interessert i å overta ungene. Det er overproduksjon av bjørn, og dyreparkene avliver selv mange bjørneunger, forklarer Bø.

Bjørnebinnen ble skutt ved et sauegjerde natt til torsdag. Ettersom det ikke forelå noen fellingstillatelse, foretar politiet en rutinemessig etterforskning av saken.

Binnen er sendt til veterinærinstituttet i Trondheim for obduksjon. Når obduksjonsrapporten foreligger, trolig først om noen uker, vil det bli tatt stilling til om det skal tas ut siktelse mot de to som har skutt.