Den svarte bagen til den savnede ble funnet natt til mandag, tom for CD-plater.

Politiet fikk natt til nyttårsaften ved 2.50-tiden vite at en av dem som var på festen, hadde funnet bagen ved festens avslutning.

— Vedkommende rapporterte til oss at han hadde låst bagen inne på et kott, sier politiavdelingssjef Tom E. Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Vedkommende ble avhørt mandag. Ifølge Søreide skal han ha forklart til politiet at bagen ikke inneholdt CDýer da han fant den og låste den inn i et kott i et av bakrommene til festlokalet.

Søreide sier at politiet ikke har planer om å foreta nye avhør av mannen som fant bagen.

Politifolk har lett etter bagen siden 19-åringen forsvant natt til 22. desember. Lenge trodde man at Magnus Stangeby Hasleto hadde med seg bagen, med mer enn 100 CD-plater, etter at han forlot festen i Sandvika sentrum. 19-åringen ble sitt sett ved 3.30-tiden natt til lørdag 22. desember.

De siste minuttene

— Omstendighetene rundt dette kjenner vi ikke til. Vi kommer til å fortsette vårt systematiske arbeid med å gå gjennom all vår informasjon. Bagen skal nå avfotograferes. Nå gjelder det å finne ut hva som skjedde de siste minuttene før 19-åringen forsvant. Hvem han snakket med og lignende, sier Søreide.

Søket etter den savnede 19-åringen fortsatte nyttårsaften i Sandvikselven uten resultat.

— Vi fortsetter søket med dykkere. Får vi definert nye søkeområder, vil vi vurdere om søket skal gjennomføres der, sier Søreide til NTB.

Til nå har politiet loggført 400-500 henvendelser fra publikum. Etterforskningen fortsetter med betydelige ressurser.

Mer Kripos-bistand

En utrykningsleder fra Kripos har bistått politiet i Asker og Bærum i etterforskningen.

— Fra 2. januar kommer vi også til å få analysebistand fra Kripos, sier Søreide.

Politiet har foreløpig ikke vært i kontakt med kollegene i Tønsberg i forbindelse med etterforskningen av forsvinningen til 17-åringen Lars Gillesen Hogsnes. Men tidligere har Asker og Bærums politidistrikt kontaktet lensmannen i Hemsedal, som etterforsker forsvinningen til Jonas Fredbo (16), som forsvant 2. desember.

Analysebistanden fra Kripos vil blant annet innebære samkjøring av informasjon fra de tre etterforskningsstedene.

— Når vi har fått inn mer av vår informasjon er det naturlig å sammenligne informasjonen med Hemsedal, sier Søreide.

(NTB)