I dét mørket senker seg over Trondheimsfjorden, er fortsatt to mennesker savnet etter at båten de satt i kantret i fjorden mandag kveld. Leteaksjonen er nå avsluttet.

Håpet svinner for å finne de to savnede i livet.

— Leteaksjonen ble avsluttet klokken 22.30. Det er ikke gjort nye funn. Vi har gjennomsøkt området veldig nøye, og det er lite håp om å finne overlevende, sier redningsleder Ola Vaage til adressa.no.

Stor leteaksjon

Etter at én person ble funnet omkommet i Trondheimsfjorden tirsdag ettermiddag startet redningsaksjonen. Siden klokken 15.30 har store styrker lett etter mannskapet som var ombord i båten da den havarerte. To ble funnet live på kjølen av båten i 18-tiden tirsdag, mens to fortsatt er savnet.

De fem som var savnet, dro ut i en skjærgårdsjeep mandag ettermiddag klokken 15, og var ikke meldt savnet da den døde ble funnet 24 timer senere. Funnet utløste redningsaksjonen, og kort tid etter ble de fire meldt savnet av samboeren til en av dem.

Ifølge politiet skal båten de fem satt i ha kantret. Det var mye vind i området da ulykken skjedde, men det er usikkert om det er årsaken til havariet.

Søket blir sannsynligvis tatt opp igjen onsdag morgen, men da er det politiet i Sør-Trøndelag som bestyrer. De vil da søke etter antatt omkomne.

Hadde ikke flytevest

— De har ligget i vannet i snart 24 timer, så det er i realiteten veldig liten sjanse. De hadde verken flyteredskaper eller våtdrakter, sa redningsleder Ola Vaage tidligere tirsdag kveld.

Sjøbekledningen til de to som ble funnet i live har han ikke fått rapport om.

I følge beregninger fra Meteorologisk Institutt var temperaturen i vannet i Trondheimsfjorden da båten kantret mellom 11 og 13 grader. Det var østlig vind og skyet vær i området.

I god form

Kommunikasjonsrådgiver Jørn Fremstad ved St. Olavs Hospital forteller at de to mennene som ble funnet i livet er i god form, til tross for at de har ligget på kjølen av båten hele natta.

— De kom gående inn i mottakelsen på sykehuset for egen maskin, forteller Fremstad.

— Men de er forkomne, så de blir liggende til observasjon i alle fall over natta. Ingen av de er alvorlig nedkjølte og det er ikke fare for forfrysninger.

— Hvordan har de klart å holde varmen?

— Det vet jeg ikke, svarer Jørn Fremstad ved St. Olavs Hospital. Han opplyser om at de to mennene inntil videre ønsker å være i fred, og de skal være sterkt psykisk preget av situasjonen der minst en medpassasjer i båten er bekreftet omkommet.

Vegard Eggen/Adresseavisen
Vegard Eggen/Adressavisen