Diskusjonen om Vallas sykmelding har blusset opp etter at det nylig ble kjent at hun skriver bok om sine opplevelser av arbeidskonflikten med Ingunn Yssen.

Arbeids— og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) sier til VG at det kan være i strid med regelverket at Valla skriver bok mens hun er sykmeldt. Også Høyre-leder Erna Solberg har reagert på at Valla jobber med boken i sykmeldingsperioden.

Leser inn manus

Cappelens Forlag presiserer nå at Valla jobber få minutter med boken per dag.

– Vallas innsats i bokprosjektet hittil har vært å lese inn notater på diktafon. Dette har hun har gjort liggende, begrenset til circa 15 minutters innsats per dag, og dette er fortrinnsvis gjort på kveldstid. På dagtid har hun fulgt et behandlingsopplegg med rehabilitering og trening, skriver Cappelen i en pressemelding.

Opplysningene om at Valla har produsert et håndskrevet manus er feil, ifølge forlaget.

Må ligge

Gerd-Liv Valla er sykmeldt etter en operasjon i akillessenen og på grunn av skaden hun har etter at hun brakk ryggen i fjor.

– Dette gjør det vanskelig for henne å sitte, å stå og å gå. På dette grunnlag er hun hundre prosent sykemeldt, da legen har vurdert at hun ikke kan utføre hele eller deler av sitt arbeid i LO, heter det i meldingen.

Cappelen skriver videre at Valla, i likhet med mange andre forfattere, arbeider med sin bok på fritiden.

– Det eksisterer ikke et arbeidsforhold mellom Valla og Cappelen, og Valla hever ikke lønn fra forlaget, presiserer forlaget.