I en kronikk i Aftenposten skriver artisten om psykisk kollaps etter det musikalske gjennombruddet for 15 år siden.

«Det er en del av meg. Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv.At jeg ikke fikset det konstante presset.»

34-åringen er opptatt av å gi en beskjed til andre som sliter:

«Så hvis du som leser dette ikke har det så godt akkurat nå, ikke helt ser hvordan livet noen gang kan bli bedre: vær så snill, hold ut litt til! Tro meg, det er verdt det!» skriver Marlin.

— Kan hjelpe mange

Hennes hovedmotivasjon er å hjelpe folk som sliter til å gå over terskelen for å søke hjelp.

— Jeg er kommet til erkjennelsen av at dette er en del av meg, som jeg nå lever fint med. Dette er historien min, og jeg skammer meg ikke, sier Lene Marlin til Aftenposten.

Artisten har fått mye ros for åpenheten.

— Lene Marlins kronikk gjør kraftig inntrykk. Viktig bidrag til åpenhet og viser sann styrke, skriver KrF-leder Knut Arild Hareide på Twitter.

Twitter-lege og samfunnsdebattant Wasim Zahid hyller Marlin for sin åpenhet. «Å skrive om sine vonde erfaringer, og vanskelige tider krever mot», skriver han på Twitter.

— I kronikken peker hun på en del ting jeg tror mange kan kjenne seg igjen i. Det handler om presset om å prestere og oppfylle andres forventninger og krav. Det er mange som går rundt med disse tankene selv, og det er viktig at profilerte personer åpner seg på denne måten, sier Zahid til Aftenposten.

Han mener det gir et sterkt inntrykk for mange å se at en person som ser glad og lykkelig ut, kan ha det vanskelig. Det kan bety mye for dem som sitter alene med de samme tankene selv, mener Zahid.

- Åpen og modig

— Å ikke ønske å leve lenger kan bli sett på som skamfullt. At Lene Marlin viser denne siden av seg og forteller åpent om disse følelsene tror jeg kan ha en del å si for selvtilliten for dem som er i samme situasjon. Man kan se at det er mulig å komme seg forbi den vonde tiden, sier han.

Også Eskil Pedersen, som har én måned igjen som AUF-sjef, er blant dem som lar seg imponere.

— Marlin er åpen og modig. Jeg tror det kan hjelpe mange som har det vondt, skriver han på samme nettsted.

Tirsdag omtaler også Aftenposten en NOVA-undersøkelse der 63.000 ungdomsskoleelever har deltatt. Den viser at hver fjerde jente på 10. trinn har det forskerne kaller depressive symptomer.