— Hun er avhørt og har erkjent de faktiske forholdene. Hun erkjenner straffskyld for handlingen og har samtykket til varetektsfengsling, sier politioverbetjent Ivar Prestbakken ved Fredrikstad politistasjon til NTB.

28-åringen var leieboer hos 75-åringen og er siktet for å ha forvoldt den eldre kvinnens død. Politiet tror drapet skjedde søndag kveld.

Nettopp flyttet inn

— Den siktede var leieboer og hadde nettopp flyttet inn. Foreløpig kan vi ikke si noe om motivet for drapet som vi antar har skjedd i 75-åringens leilighet. Det støttes også av øvrige opplysninger og tekniske funn i saken. Vi fester lit til kvinnens forklaring, sier Prestbakken som er seksjonsleder ved etterforskningsavsnittet.

Den 75 år gamle kvinnen ble funnet drept i leiligheten sin i St. Josefs gate i Fredrikstad sentrum mandag kveld. Østfold politidistrikt iverksatte full teknisk og taktisk etterforskning og har gjort en rekke beslag i leiligheten.

Hva som førte til at det tok minst et døgn fra drapet antakelig skjedde og til 75-åringen ble funnet, ønsker ikke Prestbakken å kommentere.

Pågrepet i Oslo

Den siktede er kjent av politiet fra tidligere og ble pågrepet av tjenestemenn fra Oslo politidistrikt på Grand Hotel i Oslo. Når pågripelsen skjedde er ikke kjent, men pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Den siktede kvinnen ble tirsdag fraktet til sentralarresten til Østfold politidistrikt i Sarpsborg. Politiet tar sikte på å framstille 28-åringen for varetektsfengsling på onsdag.

— Hun har ikke ønsket å la seg bistå av forsvarer under avhøret, men vil få oppnevnt en offentlig forsvarer til fengslingsmøtet. Vi håper det vil skje på onsdag, sier Prestbakken.