I går endret regjeringspartiene budsjettet. Målet er å gjøre det mer spiselig for Frp.

— Vi håper på støtte fra Frp under avstemningen, men klarer neppe å legge frem en innstilling for Stortinget som har flertall bak seg, sier Jan Tore Sanner, Høyres finanspolitiske talsmann. Frp brøt tidligere i uken forhandlingene med regjeringspartiene.

400 millioner på bordet

I finanskomiteen plusset regjeringspartiene i går på budsjettet med rundt 400 millioner kroner. n Uføre og alderspensjonister slipper likevel å betale egenandel for medisiner på blå resept fra 1. oktober neste år. * Egenandelen for medisiner blir på 1450 og øker ikke med en 50-lapp. * Pensjonister med lav inntekt får større skattelettelser. * El-avgiften reduseres med 2 øre fra 1. januar neste år. * Det settes av 20 millioner kroner til flere stillinger i politiet. * Domstolen får ti millioner kroner slik at ventetiden kan kortes ned. * Ekspressbussene får redusert diesel- og autoavgift med 25 millioner kroner. * Landslinjene i videregående skole, som den på Os, skal fortsatt få støtte direkte fra staten og ikke fra fylkene. * Renholdsfirma som gjør en jobb for offentlig sektor får momsfritak og dermed bedre konkurranseforhold.

I tillegg sikres arbeidsplassene i Fjord Line og Color Line.

Tar ingenting for gitt

— Vi mener at vi nå har styrket distriktsprofilen og den sosiale profilen på budsjettet. Vi håper Frp vil sikre flertall for regjeringens budsjett.

Men det er viktig å understreke at vi ikke tar noe for gitt, sier Ingebrikt Sørfonn, finanspolitisk talsmann for KrF.

Partiene i finanskomiteen er nå i full sving med å skrive inn sine merknader og kommentarer før budsjettet skal behandles av et samlet storting den 27. og 28. november.

Endringene regjeringspartiene i går gjorde har ikke imponert Siv Jensen i Frp.

— Dette er småendringer det allerede er flertall for i Stortinget. Og det ingenting nå som tyder på at vi får en avklaring av budsjettet før det kommer opp i Stortinget, sier Siv Jensen. Hun vil ikke uttale seg om hva som skjer dersom situasjonen tilspisser seg og Kjell Magne Bondevik truer med å gå.

— Vi har ikke en slik situasjon nå og vi har heller ikke diskutert hva vi gjør hvis den skulle dukke opp, sier Jensen til Bergens Tidende.