Styret i SAS Technical Services besluttet mandag å legge ned verkstedet på Sola.

– Nå er vi nedlagt. Det var et sjokk. Vi vet at vi har hele Norge i ryggen, sier leder Simen Wiull for verkstedsklubben på Sola til NTB, men varsler samtidig at de har ikke gitt opp kampen for å redde jobben for 265 mennesker.

Avgjørelse onsdag

De ansatte starter straks arbeidet opp mot konsernstyremøtet i SAS onsdag 14. juni.

– Nå skal vi sette oss sammen for å mobilisere. Vi mener SAS-styret nok en gang har gjort en feilvurdering, sier Wiull.

Ansatte fra Sola deltok under styremøtet i SAS Technical Services og ble utspurt av konsernsjef Jørgen Lindegaard om deres angivelige redningsplaner og finansieringsforslag. Under styrebehandlingen måtte de ansatte vente på gangen på dommen.

Allerede tirsdag skal konsernsjefen møte rogalandspolitikerne på Stortinget for å drøfte nedleggelsen av flyverkstedet på Sola. Samtidig har de ansatte varslet at de vil holde en pressekonferanse i Oslo.

KrF-leder Dagfinn Høybråten, som sitter på Rogaland-benken i Stortinget, er blant politikerne som skal møte konsernsjef Jørgen Lindegaard tirsdag. Han frykter at nedleggelsene på Sola betyr begynnelsen på slutten på hele det flytekniske miljøet på stedet. Han frykter også at flere enn de 265 arbeidsplassene på sikt er truet.

Innkaller styreleder

– Regjeringen bør komme seg opp av sofaen og ta en aktiv holdning slik deres aktive næringspolitikk og eierskapspolitikk tilsier. Jeg vil be om at næringsministeren umiddelbart kaller inn styrelederen i SAS, Erik Myklebust, før onsdagens styremøte i SAS-konsernet, der den endelige avgjørelsen skal tas, sier Høybråten til NTB.

Samtidig arbeider ansatte og seks fagforeninger for å dra med seg flere investorer i et spleiselag for å redde verkstedet Braathens Technical Services (BTS) på Sola.

De ansatte og klubbene deres vil bidra med 1 million kroner i et spleiselag som har som mål å reise 14 millioner kroner for å finansiere to nye produksjonslinjer ved verkstedet.