Legene mener at regjeringen nå må følge opp med mer penger til omstillingsprosessen, melder NRK..

— Regjeringen har satt i gang en gigantisk omstillingsprosess som koster 20 milliarder kroner uten å følge opp med sitt ansvar i saken. Konsekvensene ser vi nå i form av et svekket behandlingstilbud, lengre ventetider og ødelagte fagmiljø. Situasjonen er svært alvorlig, for vi ser et sykehus som ikke fungerer, sier hovedtillitsvalgt for 2.500 Oslo-leger, Aasmund Bredeli.

Bredeli har tidligere skrevet en kronikk i Dagens Næringsliv med tittelen «Sykehuset kollapser» som endte med at han fikk sterk kritikk fra sykehuset styre.

Noe håp om flere midler kan ikke statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet gi. OUS kan ikke bruke mer penger enn det de har, mener han.

— Den forrige ledelsen hadde lagt opp et løp som innebar at man skulle bruke av pengene fra andre sykehus. Det kan ikke vi tillate. Det er Stortinget som vedtar fordelingen mellom sykehusene og når det sykehuset Norge som har det desidert største budsjettet legger opp til å måtte tømme kassene i de andre sykehusene, kan ikke vi finne oss i det, sier Kåss.

Han mener styret ved OUS nå er i ferd med å ta grep for å få til en god drift videre.