Nå vil krigsadvokaten sende ham i fengsel i tre måneder, skriver VG.

I tillegg lover krigsadvokaten at legen om kort tid må gjennomføre militærtjenesten han bløffet seg unna.

– Så snart jeg kommer tilbake til kontoret, skal jeg ringe og sørge for at du blir kalt inn på nytt, sa krigsadvokat Terje Lund til legen etter rettsforhandlingene i Eidsvoll tingrett torsdag.

Da hadde han hørt den 34 år gamle Oslo-legen forklare hvordan han høsten 2003 lurte garnisonslegen på Sessvollmoen til å tro at han var en fyllik.

– Jeg bestemte meg for å prøve å slippe militæret og valgte å spille lasaron. Jeg forberedte meg mye, med lukten som et viktig virkemiddel. Jeg brukte øl og rømme som hovedingredienser, forklarte han til retten.

– Jeg sa jeg satt mye på rommet mitt og hørte på musikk, og at jeg drakk seks til tolv alkoholenheter hver dag, samt at jeg brukte cannabis, fortalte 34-åringen.

Bløffen holdt helt til garnisonslegen bestemte seg for å varsle Helsetilsynet om episoden, og ba dem vurdere å tilbakekalle legens autorisasjon.

Da han før jul i fjor ble konfrontert av fylkeslegen, måtte han legge kortene på bordet og fortelle om bløffen. Dom i saken er ventet fredag ettermiddag.