— Med en gang vi giftet oss, forandret mannen fullstendig personlighet. Han kommanderte oss og var fryktelig stygg med barna mine.

Mannen nektet å gi Svetlana og barna hennes skikkelig mat. Hun tok seg to jobber for å kunne forsørge familien.

— Mens jeg var på jobb, låste han barna ute fra huset. Selv om jeg var på kveldsskift eller det var iskaldt ute, fikk de ikke komme inn, forteller hun.

Svetlana skjønte snart at hun ikke kunne bli boende hos mannen, som hadde vært ungkar og bodd med moren frem til han giftet seg. Men hun snakket ikke norsk, og visste ingenting om det norske systemet.

— Jeg tok kontakt med politiet, men de behandlet meg nedsettende, som om jeg bare var kommet til Norge for å utnytte systemet. De kunne like gjerne ha beskyldt meg for å være prostituert, sier Svetlana bittert.

— Jeg hadde ikke forventet at jeg ikke skulle bli forstått. At ikke jeg ble sett på som en fullverdig person og at alt ble snudd mot meg, selv om det ikke var jeg som hadde gjort noe galt.

I dag er hun gift med en annen norsk mann, og både hun og barna trives nå i sitt nye hjemland.

Når BT treffer henne, er hun på vei for å holde magedanskurs for norske kvinner.

— Norge er et godt land. Men det er viktig å huske på at dere ikke må behandle alle som kommer hit som snyltere, sier Svetlana.

Bulgarske Svetlana Aspevik. I dag er hun gift med en annen norsk mann, og både hun og barna trives nå i sitt nye hjemland.<br/> FOTO: Marita Aarekol