Politiet i Trondheim har ingen spesielle teorier om brannårsaken og heller ingen sikre holdepunkter for at den er påsatt.

Etterforskningsleder, politiinspektør Terje Lunde, sier til NTB at arbeidet med å finne brannårsaken vil ta lang tid.

– Vi må ta hensyn til at det er farefylt å arbeide på brannstedet og går derfor veldig forsiktig fram. I tillegg holder vi alle muligheter åpne og etterforsker bredt, sier Lunde.

Han bekrefter at politiet hele tiden har sett på smuget mellom trebyggene som spesielt interessant, men sier samtidig at det også er andre alternativer for hvor brannen startet som nå skal undersøkes grundig.

Vil ta tid

Den taktiske etterforskningen foregår parallelt med arbeidet på branntomta.

– Vi avhører beboere og brannmenn, kort sagt alle som har vært på kanalbrygga mens brannen pågikk. I tillegg oppfordrer vi folk som måtte ha sett noe om å melde seg, sier Lunde.

Politiinspektøren mener det vil ta flere dager før arbeidet på brannstedet er avsluttet.

– Lørdag jobber vi utover ettermiddagen, men ikke døgnkontinuerlig. Arbeidet vil bli gjenopptatt søndag morgen og trolig fortsette utover i neste uke, med mindre noe spesielt skulle bli oppdaget som gir oss uventet kunnskap om hvordan brannen oppsto, sier han.

Brasil uaktuelt

Ryktet om at det skulle være en forbindelse mellom brannen i Trondheim og hvitvaskingssaken i Brasil har etterforskerne lagt dødt. Noen av de siktede i hvitvaskingssaken har eierinteresser i et skjenkested i nærheten av stedet man har trodd brannen startet.

Nå sier Lunde at det er helt åpent hvor brannen begynte.

Skjenkestedet ble totalrenovert i månedene før brannen og gjenåpnet 16. mai. Samme natt brøt brannen ut, men politiet har vanskelig for å tro at det var dokumenter eller annet bevismateriale knyttet til hvitvasking i det nyoppussede Kanalsmuget som skjenkestedet heter.