"Det må være noe feil med slankekuren til Anita Apelthun Sæle. Hun er jo fortsatt like feit i trynet".

Det var etter at denne replikken om KrF-politikeren og Finn Jarle Sæles kone falt under sesongåpningen av Torsdagsklubben at det rant over for husbonden.

— Mobber og ødelegger

"De hånte en kristen, kvinnelig politiker som står på Bibelens grunn. Det er viktig for mobberne i humoravdelingen å rydde vekk det siste som finnes av kristne verdier som holder igjen", skrev Sæle på lederplass i Norge IDAG

Torsdagsklubbens Otto Jespersen svarte med å foreslå at Anita Apelthun Sæle burde brennes, innpakket i det amerikanske flagget. Nå har Finn Jarle Sæle nok en gang dyppet fyllepennen i rødt blekk og fortsetter ordkrigen mot OJ. I en ny lederartikkel kaller han medlemmene i Torsdagsklubben "Sjefsmobbere" og "humorpøbler" og mener at de er både ynkelige og hyklerske.

— Torsdagsklubben har satt seg fore i å lære en million seere, blant annet skolebarn, systematisk opp i hvordan en kan henge folk ut, sverte dem, le av, mobbe og ødelegge andre i humorens navn, skriver Finn Jarle Sæle i sitt siste utspill.

- Mobbeklima

— De som lærer hele Norge mobbing, tåler ikke den minste motsigelse uten at de går berserk i vrede og hevnlyst, mens de prøver tappert å beholde sine påklistrede smil, heter det videre.

— Det er jo vanlig at Otto Jespersen går amok mot damer på Oslo østkant om de har dristet seg til å kritisere ham i det minste leserinnlegg i VG. Med navns nevnelse.

Ifølge den kristne redaktøren setter "sjefsmobberne hykleriet i system". Finn Jarle Sæle slår fast at humoristene i Torsdagsklubben og deres like har laget en etikkfri sone, fri for pressens vær varsom-plakat.

Men i tillegg til at mobbingen i humorens navn skaper "et mobbeklima i hele landet", slår Sæle fast at programmer av denne typen svekker demokratiet.

— Det bør settes en stopper for de etikkfrie mobbesonene som seiler under falskt humorflagg. Det svekker respekten for vårt folkevalgte demokratiske system, skriver Finn Jarle Sæle.

ARKIVFOTO: HELGE SKODVIN