Lahlum er kjent som historiker, krimforfatter, sjakkdommerog en populær gjest i mange TV-programmer.

Mange vet ikke at han også er en aktiv SV-politiker ogfylkesleder i Oppland.

«Jeg er stolt og glad over at jeg har fått tillit og støttefra Oppland, og at Hans Olav Lahlum har sagt ja til å være fylkeskontakten minder. Hans Olav er kjent som historiker, biograf, krimforfatter og en rekkeandre ting. Dessuten er han leder i Oppland SV, og en politiker som jeg harfått svært stor respekt for. Hans Olav er engasjerende, talefør ogkunnskapsrik. Det er stor stas for meg å ha ham med på laget» skriver Lysbakkenpå bloggen sin.

Ledervalgetmellom Lysbakken og Heikki Holmås blir avgjort på ekstraordinært landsmøte 10.-11. mars. Innen den tid reiser de to kandidatene landet rundt for å debattere.Mandag var de i Bergen, i dag er de i Tromsø.

Deto kandidatene har blitt enige om å være mest mulig åpne om prosessen foranvalget. Derfor har Lysbakken offentliggjort listen over sine viktigstestøttespillere i partiet. I tillegg til en koordineringsgruppe på syv personer,har han én person i hvert fylke som skal jobbe for at han blir den nye ledereni SV.

IHordaland er det Lena Grønningsæther som har sagt seg villig til å jobbe forLysbakken, i Sogn og Fjordane er det Hege Lothe.

Si din mening i kommentarfeltet under!