Men i stedet for å få snakke med statsminister Kjell Magne Bondevik eller alternativet Carl I. Hagen, ble han lagt i jern av politiet og får nå isteden studere Oslo hovedpolitistasjons fasiliterer fra innsiden en stund.

— Vi har vært i kontakt med ham for noen år siden, ja, sier assisterende sikkerhetssjef på Stortinget, Knut Bye-Johnsen, til NTB.

Mannen er i 37 års alderen, og ankom Løvebakken i drosje fra Trondheim. Han dukket opp i resepsjonen i 11-tiden og ba sikkerhetsbetjenten om å få snakke med statsministeren. Da han ble avvist på grunn av manglende avtale, ble han høyrøstet og ba i stedet om å få snakke med Hagen. Heller ikke det fikk han anledning til, og det endte med sterke verbale uttrykk og naziuttrykk som blant annet Sieg Heil!

Da syntes betjentene det fikk være nok og tilkalte politiet.

I mellomtiden ble statsministeren, som egentlig skulle forlate bygget på denne tiden, i all hast skysset inn i kantinen i påvente av at politiet kom. De ransaket mannen, og fant blant annet en sammenleggbar kniv

Da trønderen kom inn i Stortingets resepsjon, var han i følge med drosjesjåføren. Han hadde også sitt å klage på, men det gikk visstnok på passasjeren. Om det dreide seg om passasjerens oppførsel eller om manglende oppgjør for turen vites ikke.

(NTB)

Morten F. Holm