Den nye brokkolien skal inneholde mer av et kjemisk stoff som øker kroppens kreftmotstand, melder BBC.

Det har lenge vært hevdet at brokkoli har visse kreftforebyggende egenskaper. Disse egenskapene kan styrkes, hvis plantens innhold av stoffet sulforafan økes, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider onsdag.

Professor Richard Mithen ved Storbritannias institutt for matforskning IFR sier noen mennesker har en slik genetisk sammensetning at den naturlige virkningen av sulforafan svekkes. Superbrokkolien skal gi også disse menneskene nytte av krefthemningen.

– Enkelte individer som mangler genet GSTM1, ser ut til å få mindre nytte av brokkoliens kreftforebyggende virkning enn andre. Vår forskning tyder på at dette er fordi fravær av dette genet gjør at kroppen ikke kan holde på sulforafan, forklarer Mithen.

Brokkoli tilhører samme grønnsakfamilie som vanlig kål, rosenkål og blomkål. Disse grønnsakene har et høyt innhold av stoffer som kalles glukosinolater, og som frigjør flere kreftforebyggende kjemikalier i kroppen når de blir spist.