— Salmonellautbruddet er sporet til et bestemt parti salami produsert på en bestemt dag tidlig i mars. Både produksjonsutstyret og pakkeutstyret blir desinfisert etter bruk, så det er ikke fare for kryssforurensning til andre produkter, sier administrerende direktør Torstein Rønning i Grilstad fabrikker til NTB.

Han tror produksjonen kan gå som normalt fra tirsdag, hvis ikke Mattilsynet har innvendinger.

Mattilsynet tror den sjeldne Salmonella kedougou-bakterien havnet i First Price-salami Grilstad produserte for Norgesgruppen via en av ingrediensene.

— Vi er også i ferd med å gå gjennom fabrikken for å forsikre oss om at alt er i orden der, sier Rønning. At smitten er sporet til et bestemt parti salami, taler imidlertid for at en råvare er smittekilden.

— Vi synes det er trist at ett av våre produkter er kilden til salmonellautbruddet. Vi vil nå gjøre det vi kan for å finne smittekilden, i samarbeid med Mattilsynet, sier Rønning. Så langt er 35 personer rammet av utbruddet.