Førstelagmann Pedersen er redd mediefokuseringen om trippeldrapet kan ha påvirket legfolk og gjort dem uskikket til å dømme i saken, skriver Aftenposten.

-Mye av informasjonen som siver ut i mediene, er så detaljert at leserne selv kan sitte og vurdere skyldspørsmålet. Det er prinsipielt uheldig at fremtidige jurymedlemmer får detaljkunnskap om saken gjennom avisene, sier Pedersen.

Han sier at en kan risikere at de fremtidige jurymedlemmene har trukket konklusjoner på bakgrunn av det de har lest, og at de trekker disse med seg inn i retten.

Han understreker at fagdommere og meddommere må "nullstille" seg før de setter seg til doms over personer som står tiltalt for en forbrytelse. I trippeldrapssaken kan dette bli viktigere enn noen gang, ifølge Pedersen.

Ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud, Veronicas søster Kristin Kirkemo og hennes tidligere kjæreste Lars Grønnerød er siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap på Anne Orderud Paust og hennes foreldre på Orderud gård i Sørum natt til søndag 22. mai.

NTB