– Jeg har lagt fram et forslag som partene nå sitter og leser. Jeg venter et svar innen en halv time, men det er opp til partene å bestemme hvor lenge de sitter, sier Longva.

Riksmeklingsmannen understreker at meklingen er vanskelig og at partene står langt fra hverandre. Lønnskravet fra de ansatte, som er organisert i Norsk Journalistlag, er på 28.000 kroner, mens tilbudet fra ledelsen er et lønnstillegg på 12.000 kroner.

Informasjonsdirektør Rune Indrøy som forhandler på vegne av TV 2-ledelsen, sier han regner med en avklaring innen midnatt.

Det ble brudd i de lokale forhandlingene 3. november, og tirsdag klokka 10 startet meklingen hos Riksmeklingsmannen. Riksmeklingsmann Svein Longva har satt av tirsdagen til meklingen av oppgjøret. Hvis det ikke oppnås enighet i løpet av dagen og kvelden, vil det føre til at sendingene til TV 2 stanses og selskapets pengetap blir stort.

Stor oppslutning

Ifølge Davy Wathne, medlem i NJs forhandlingsutvalg og leder av streikekomiteen i TV 2, er det stor oppslutning om kravene, og 17 ansatte har meldt seg inn i Norsk Journalistlag etter bruddet for snaue tre uker siden. Norsk Journalistlag har 320 medlemmer i TV 2, og 300 av disse blir tatt ut i en eventuell streik.

– Ledelsen har bestemt seg for å ta et oppgjør med noe de oppfatter som en grådighetskultur. Vi snakker om å få en større andel av et voldsomt overskudd. Om de heller vil miste tre-fire millioner annonsekroner hver dag enn å betale sine ansatte som entusiastisk står på for bedriften, så får de ta konsekvensene av det, sier Wathne til fagbladet Journalisten.

Lønnsledende

Informasjonsdirektør Rune Indrøy mener TV 2 har gitt et tilbud som ligger godt over gjennomsnittet i mediebransjen.

– De ansatte har hatt en eventyrlig lønnsutvikling siden TV 2 ble etablert. Nå er vi lønnsledende i medie-Norge, bare Dagens Næringsliv har høyere lønnsnivå, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til DN.

Både journalistklubben og ledelsen i TV 2 sier sendingene stanses natt til onsdag dersom det blir streik.