Nestleder i Hotell— og restaurantarbeiderforbundet, Eli Ljunggren er i Stavanger for å følge en arbeidsrettssak mot sitt eget forbund. Den tidligere ansatte ble oppsagt for om lag to år siden med begrunnelse i forbundets vanskelige økonomi.

Men Hotel- og restaurantforbundet har åpenbart penger nok til å la sin nestleder virkelig ha det plett- og lytefritt rundt seg mens hun følger rettssaken. Ifølge Klassekampen har suiten på Radisson SAS Atlantic Hotel en døgnpris på 4600 kroner. Med boblebad og badstu inkludert er det muligens en rimelig pris, men det er langt fra alle i fagorganisasjonen som finner en innkvarte-ring på medlemmenes regning rimelig.

— Det hører ingen steder hjemme å bruke medlemmenes penger på denne måten. Argumentene om dårlig økonomi i forbundet blir spesielt lite troverdige dersom de øverste tillitsvalgte skal markere en slik stil, seier Britt Bergsund, tidligere tillitsvalgt i Hotel- og restaurantarbeiderforbundet og talsperson for lavtlønte ved SAS-hotellet i Oslo, til Klassekampen.

Begrunnelsen for den noe påkostede innkvarteringen fra LO-forbundet er ifølge Klassekampen at det ikke er tilgjengelige møterom på hotellet. Derfor størrelsen på nestleder Eli Ljunggrens rom.