Retten sier i dommen at politikeren opptrådte ubehagelig og truende både overfor hotellpersonalet og politiet etter episoden.

Politikeren, som er midt i valgkampen for sitt parti, ønsker ikke noe oppstyr rundt denne saken, men forklarer til Adresseavisen sin versjon av det som skjedde:

— Når jeg blir tissetrengt, så kommer det veldig brått på. Det må skyldes nyrestein eller noe, forklarer han.

16. desember i fjor hadde han vært på nattklubb i Trondheim og kom ved 2-tiden inn på hotellet der han bodde. Han kjente at han måtte late vannet og fikk greie på at det nærmeste toalettet lå i kjelleren.

— Jeg gikk ned trappen, men fant ikke toalettet. Det holdt på å gå riktig galt, så jeg gikk bak en garderobe og tisset. Samtidig kom det en vakt ned trappen. Han ba meg om å vaske opp etter meg. Det sa jeg at jeg skulle gjøre. Jeg forklarte ham også situasjonen, men han ville ikke høre. Han varslet politiet, sier mannen, som hevder han utstyrte seg med vaskebøtte for å tørke opp etter seg.

Politikeren benekter også at han hadde drukket alkohol den kvelden, selv om det i dommen heter at han hadde drukket betydelige mengder.