Alle nødetatene rykket ut til en dramatisk brann i et kyllingfjøs i Husaby i Skaun i Trøndelag. Brannen ble meldt til politiet klokken 19.06, og ifølge operasjonsleder Erling Landrø i Sør-Trøndelag politidistrikt så ble det tidlig rapportert om flammer fra taket.

— Det skal være 24.000 kyllinger som har gått tapt i brannen. Vi har ikke fått melding om at noen ble reddet ut av fjøset, sier operasjonsleder Landrø til Adressa.no.

Kyllingene skal ha kommet til gården denne uken.

- Totalskadd

— Fjøset sto i full fyr da vi kom dit, og vi skjønte raskt at vi ikke ville klare å berge det. Nå er det totalskadd, sier brannmester Richard Heimen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Brannmannskapene måtte dermed konsentrere seg om å hindre spredning til andre bygninger. Det ligger både et eldre fjøs og ei trønderlån inntil fjøset som brant.

Det ble sendt brannmannskap fra Skaun, Orkanger og Trondheim opplyser brannvesenet.

Klokken 20.00 melder Trøndelag brann- og redningstjeneste at kyllingfjøset er utbrent.

— Vi har kontroll over resten av bygningene i området, sier Heimen.

- Ble raskt overtent

Innsatsleder Arild Monsen opplyser til Adressa.nos reporter på stedet at det har vært mange som har sett brannen og meldt ifra til nødetatene.

— Det skal ha gått veldig fort fra det begynte å brenne til det ble overtent ifølge vitner og brannvesenet, sier Monsen.

Politiet mener brannen skal ha startet i nordenden av fjøset, men foreløpig er det for tidlig å si noe om årsak, sier han.

- Hørte et smell

Christian Brøndbo bor i nærområdet, og forteller i 19-30-tiden at fjøset er fullstendig overtent.

— Vi hørte et smell, en slags eksplosjon, og da jeg kom opp i stua og så ut av vinduet så var det flammer langs hele bygningen. Taket har rast sammen, sier Brøndbo.

Politiet opplyser til Adressa.no at driftsbygningen skal være mellom seks og syv år gammel.

— Det er vannbåren oppvarming i gulvet, opplyser operasjonsleder Erling Landrø i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Begge som bor på gården skal ha vært hjemme da brannen brøt ut.

— Det er ikke melding om personskade, sier Landrø.