De fleste forskere som de siste 30-40 årene har diskutert hvordan kyllingene ble introdusert til Latin-Amerika, har ment at de kom fra Europa, og at det var europeere som førte dem med seg.

Nå har imidlertid et internasjonalt forskerteam funnet det de mener er beviset på at kyllinger som opprinnelig ikke fantes på det amerikanske kontinentet, ble innført dit fra Polynesia allerede før Christofer Columbus «oppdaget» Amerika i 1492, skriver Aftenposten.

Beviset er kyllingbein som er funnet ved den chilenske byen El Arenal på Arauco-halvøya. Kyllingbeina stammer fra kyllinger som levde engang mellom 1304 og 1424, og en genetisk analyse viser at kyllingene stammer fra Polynesia, midt i Stillehavet.

Oppdagelsen av kyllingbeina kan gi fornyet støtte til Thor Heyerdahl som mente at mennesker i Sør-Amerika hadde sjøveis kontakt med Polynesia før 1492. Denne teorien illustrerte han med Kon Tiki-ferden i 1947.

– Oppdagelsen er veldig spennende og gir støtte til Thor Heyerdahls teori om sjøveis kontakt, sier direktør Maja Bauge ved Kon Tiki-museet på Bygdøy til Aftenposten.