De erotiske kvinnehåndbøkene triller ut som perler på en snor og bekrefter den spenstige karakteristikken som vår forsvarsminister Kristin Krohn Devold en gang sa i muntert lag: «Menn er som traktorer på området, kvinner som et spennende og komplisert romskip ».

— Og hvem har bruk for en traktorbok på dette området i livet, spør Cupido.

Det er dette erotiske bladet som har sjekket kjønnet på forfatterne av sex-litteraturen, blant annet utgitt på tradisjonsrike og anerkjene forlag som Aschehoug, Gyldendal og Cappelen; altså ikke bare på bakgårdsforlagene.

Og det er ingen tvil; kvinnene står bokstavelig talt i kø,ý også på alle forlagenes sex-bok-lister. Som sex-forfattere.

Hevet fra bakgården

«Med kvinnenes inntogsmarsj på den erotiske arenaen ser vi altså et skille, nemlig at litteraturen heves fra bakgårdsforlagene og opp i lyset. For eksempel bøkene "Hot Sex", "Sexboka" og "Mer sex takk"; alle utgitt på de tre store norske forlagene», skriver Cupido.

Bladet har, med kjente sexologer og hudleger som Ken Purvis, Ole Fyrand, Elsa Almås og Bente Træen i sitt rådgivningspanel, funnet èn krystallklar forklaring på at menn nærmest har gitt opp å skrive om sex og erotikk:

«Det viktigste aspektetet til at kvinner dominerer både den faglitterære og skjønnlitterære erotiske kulturen tror vi har sammenheng med at kvinners seksualitet er så mye mer omfattende og allsidig enn menns».

Blomstrende miljø

Fenomenet er det samme overalt; novellemiljøet blomstrer i Danamrk som aldri før, takket været stå-på-innsatsen til Naia Bang og Fanny Breathless. I Frankrike har suksessen til kvinnelige sex-forfattere tatt helt av, nå også med norsk oversettelse, av bl.a. Catherine Millet. I Norge dominerer sognekvinnen May Grethe Lerum sammen med Anne B. Ragde, både på sex-romansiden og i rene erotiske pocket-serier.

«Det kreves både innsikt og ferdighet å føre et romskip», følge Krohn Devolds symbol-sammenligning, gitt en gang midt på 1990-tallet.

Bladet Cupid slår fast, etter sjekke-runden av kjønn på forfatterne, at det trenger innsikt og innlevelse for å skrive troverdig sex-litteratur.