Nilssen sier til NTB at skadene kan være påført av et fall ned skråningen mot bekken, men kan også være forårsaket av andre forhold. Dette vil obduksjonsrapporten trolig fortelle mer om.

Politiet ventet tirsdag kveld fortsatt på obduksjonsrapporten fra St. Olavs hospital.

Bekymret

Før obduksjonsrapporten foreligger, kan politiet ikke være sikre på om dette er en kriminalsak eller ikke.

Politimester Nilssen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier til NTB at det før helgen kom en bekymringsmelding om kvinnen til politiet. Det var en venninne av kvinnen som meldte henne savnet klokken 21.15 lørdag. Klokken 22.31 ringte den samme kvinnen tilbake til politiet og sa at den savnede var kommet til rette.

– Etter dette har politiet ikke noen opplysninger om kvinnen før hun ble funnet død mandag. Tilbakemeldingen om at hun var kommet til rette er årsaken til at det aldri ble lett etter henne, sier Nilssen.

Kvinnens venninne er i ettertid ikke avhørt, men vil snart bli avhørt om forholdet, sier politimesteren.

Kjenner identiteten

Nilssen tror ikke at kvinnen kan ha ligget død på det samme stedet siden lørdag, fordi åstedet er veldig nær en vei som er mye trafikkert både av gående og kjørende. Likevel kan han ikke utelukke at hun har ligget der hele tiden, og at folk har gått forbi uten å legge merke til henne.

Politiet opplyser at de er ganske sikre på den dødes identitet. Det skal dreie seg om en kvinne i slutten av 60-årene fra nabokommunen Averøy.

Obduseres

Avdøde ankom tirsdag St. Olavs hospital i Trondheim for obduksjon.

Ti etterforskere, inkludert to tekniske etterforskere fra Kripos, arbeidet med saken tirsdag.

Kvinnen ble funnet av elever ved Eide barneskole da de ved 12-tiden mandag var på vei hjem fra skolen. Kvinnen lå nede i en skråning like ved veien, delvis ute i en bekk.

– Vi holder alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd. Foreløpig har vi ikke grunnlag for å si at dette er en kriminalsak. Obduksjonen vil være avgjørende for hva vi vil foreta oss videre med saken, sier Nilssen.

Nye opplysninger

Han ønsker ikke å opplyse om hva som har kommet fram av informasjon i rundspørringen politiet har foretatt i nabolaget. Vitneavhørene fortsatte utover tirsdag.

Nilssen vil ikke opplyse om tekniske funn eller opplysninger som har kommet fram i vitneavhørene, gjør det mulig å fastslå om bakgrunnen for dødsfallet er en kriminell handling.

Han vil heller ikke bekrefte at kvinnen var festkledd da hun ble funnet, men sier at hun var fullt påkledd. Om det var synlige skader på kvinnen ønsker han ikke å kommentere.

Herskedal, Kjell
Herskedal, Kjell