Kvinnen (23) skulle besøke en venninne i en bygård i Kirkegårdsgata på Grünerløkka i Oslo tidlig om morgenen søndag 28. august i fjor.

Inne i portrommet ble hun overfalt av to menn. Den ene la en kniv mot halsen hennes — og snittet henne så hun begynte å blø. Deretter ble hun beordret til å kle av seg, før begge mennene, ifølge tiltalen, voldtok henne.

To menn på henholdsvis 23 og 21 år er tiltalt for disse handlingene, som etter straffelovens paragraf 192 har en strafferamme på 21 års fengsel.

Overgrepene fortsatte

Deretter ble kvinnen tvunget ned i bygårdens kjeller av den eldste mannen, og kvinnen ble ifølge tiltalebeslutningen utsatt for nok en voldtekt mens gjerningsmannen hele tiden holdt fast i kniven.

Kvinnen har i politiavhør forklart at hun ikke turde å gjøre motstand, i frykt for å bli drept.

Det har nå gått åtte måneder siden den særdeles stygge voldtekten.

Voldsom belastning

— Jeg har aldri vært borte i en tilsvarende grov sak som bistandsadvokat, sier Ellen Eikeseth Mjøs.

— Kvinnen er fremdeles betydelig preget av denne hendelsen. Det var traumatisk, og er også nå en voldsom belsastning for henne, sier Mjøs til Aftenposten.no.

Advokaten forteller at 23-åringen har måttet avslutte sine høyskolestudier, og at hun har gjort flere andre grep for å få en forandring i hverdagen.

— Hun gruer seg til rettsaken. Å måtte forklare seg der blir en voldsom belastning for henne, mener bistandsadvokaten.

Nekter straffskyld

— Min klient sier han ikke har vært på stedet, og at han ikke har noe med denne voldtekten å gjøre, sier advokat Arne Gunnar Aas, som forsvarer den yngste av de to tiltalte mennene.

- Hva har politiet av tekniske bevis mot din klient?

— De har ingen biologiske spor som inkluderer ham. Men det er vanskelig å danne seg et helt bilde før etter bevisførselen i retten. Derfor skal det bli spennende å se om politiet klarer å bevise dette. Han innrømmer ikke straffskyld for noe, sier Aas til Aftenposten.no.

Særdeles grov

Politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i Oslo politidistrikt er påtaleansvarlig i saken.

— Det er statsadvokaten som har tatt ut tiltalebeslutningen i denne saken. Og ja, det er en særdeles grov tiltale, sier han.

Rettssaken starter onsdag 2. mai i Oslo tingrett, der det er satt av fire dager til hovedforhandlingen.