– Vi kan bekrefte at en kvinne er død etter å ha blitt skutt, opplyser operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen som ble skadd, ble natt til mandag operert ved Ullevål universitetssykehus. Ifølge sykehuset er han 45 år gammel.

Ved sykehuset får NTB opplyst at han er blitt utsatt for et «penetrerende traume». Sykehuset kunne natt til mandag ikke gå ut med ytterligere opplysninger om hva slags skader han er påført, eller om tilstanden hans. Det kunne heller ikke politiet gjøre.

– Foreløpig kan vi ikke si noe mer, sier Jørstad.

Politijakt Kvinnen og mannen ble skutt i en leilighet på Lilleborg. Politiet satte inn alle ressurser i jakten på den eller de som fyrte av skuddene. Jørstad kunne ved 1.30-tiden natt til mandag ikke si noe om hvorvidt de jakter på en eller flere gjerningspersoner. Politiet har innhentet opplysninger fra vitner, men Jørstad kunne natt til mandag ikke opplyse noe om hvilken type informasjon som er kommet fram.

Ifølge et vitne som Aftenposten.no snakket med natt til mandag, var det tre menn som tok seg inn i bygården i forkant av skuddene. Vitnet mener han hørte skudd før de tre forsvant fra bygningen igjen.

Hørte skudd

– Tre stykker, en blond og to av utenlandsk opprinnelse, kom ut av huset etterpå. Den blonde ble tatt av politiet, de to andre kom seg unna, sier vitnet.

Politiet ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

Et annet vitne opplyser at han så fotballkamp på TV da han hørte skudd like før klokken 23 søndag kveld.

– Det hørtes ut som om det ble skutt med automatvåpen. Det ble avfyrt 15-25 skudd, sier han.

Heller ikke disse opplysningene vil politiet kommentere.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 22.58 søndag kveld.

Poppe, Cornelius
Poppe, Cornelius