— Alle beboerne er evakuert, og etter det jeg har fått opplyst skal det ikke være noen som er kommet til skade i brannen, sier vaktsjef Per Bratteberg i Vest-Agder politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om brannen ved 19.15-tiden. Brannvesenet fikk raskt kontroll over flammene, og brannen var slukket ved 20-tiden.

Ukjent årsak Politiet vet ennå ikke noe om årsaken til brannen, men den skal ha startet i en av omsorgsleilighetene. Kvinnen som omkom bodde i denne leiligheten.

— Vi har allerede startet etterforskningen av brannen, opplyser Bratteberg.

Katastrofealarm I startfasen av redningsaksjonen ble Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) involvert.

— Vi fikk først beskjed om at det dreide seg om 30-40 brannskadde personer, og sendte derfor tre helikoptre med katastrofeutstyr til Lindesnes, opplyser vakthavende redningsleder Tor Eivind Moss ved HRS til NTB.

Helikoptrene skulle brukes til å fly pasienter til brannskadeavdelinger i Norden.

— Etter kort tid fikk vi beskjed om at det ikke var flere skadde enn den lokale redningsberedskapen kunne takle selv, og vi kalte derfor helikoptrene tilbake, forteller Moss.

Lindesnes omsorgssenter ligger på Vigeland i Lindesnes kommune, en drøy mil vest for Mandal. Senteret har 65 plasser, deriblant 14 institusjonsplasser for senil demente.NTB