Politiet i Nord-Trøndelag fant mandag ei 37 år gammel kvinne og hennes niese på sju år drept i et bolighus i Overhalla i Nord-Trøndelag. Politiet etterlyser en 26 år gamle Bahadir Mirzaolimov, som er mistenkt for å stå bak drapene.

Ifølge VG Nett fant også politiet morens ti år gamle datter kneblet i huset på Skogmo i Overhalla, men hun var i live.

Den mistenkte 26-åringen skal ha vært gift med mora. Han kommer fra Usbekistan og skal være bevæpnet og jages av politiet i Nord-Trøndelag.

— Han kan være farlig. Ved observasjon/påtreff, varsle politiet, heter det i en pressemelding fra Nord-Trøndelag politidistrikt.

Gravid

Politiet bekrefter overfor VG Nett at mora var gravid med tvillinger.

Lensmann Erling Lundstadsveen i Overhalla bekrefter at store styrker er ute – både på åstedet og langs veinettet i Namdalen.

Politistyrker har i tillegg stengt grenseovergangene og kontrollerer alle kjøretøyer i området der den ettersøkte mannen antas å være.

Kriseteam Overhalla kommune oppretter et eget kriseteam som skal ta seg av de pårørende av de drepte.

Ordfører Jostein Hildrum opplyste til adressa.no i 12.30-tiden mandag at de hadde startet arbeidet med å registrere pårørende.

– Dette er en forferdelig sak. Jeg kan ikke komme på å ha vært borti lignende noen gang, sier Hildrum.

Kommunen kommer nå til å koble inn alle faginstanser for å bistå i oppfølgingen av dem som er rammet.

Stille og rolig Befolkningen i Overhalla i Namdal i Nord-Trøndelag er på omkring 3.500 personer.

– Vi er sjokkert over at noe slikt kan skje i stille og rolige Overhalla. Det har aldri skjedd noe slikt før. Vi låser ikke dørene våre om natta en gang. Personalet har ikke merket noe til dramatikken. Her er det stille og rolig som vanlig, sier Elsa Heilong i Overhalla hotell til adressa.no.

Heller ikke de ansatte på bensinstasjonen i kommunen hadde mandag formiddag merket noe til politiaksjonen i området.

Bedt om å holde seg inne På Olav Duun videregående skole i Namsos ble elevene bedt om å holde seg innendørs så lenge politiet jakter på en drapsmann, melder VG Nett.

Det var etter opplysninger fra politiet og mediene at ledelsen på skolen bestemte seg for å be elevene om å holde seg innendørs, opplyser områdeleder ved skolen, Bjørnar Smines. Opplysninger skolen har fått, tyder på at gjerningsmannen skal befinne seg i området.

– Men hvordan området defineres, vet vi ikke. Om det er like ved skolen eller i Namdals-området, vet vi ikke sikkert. Men vi har ingen signaler om at gjerningsmannen befinner seg på selve skoleområdet, sier Smines. (©NTB)

MISTENKT:Bahadir Mirzaolimov (26).
POLITIET