Kvinnen ble funnet bevisstløs da brannmannskapene ankom stedet, skriver Aftenbladet.no.

Hun ligger på intensivavdelingen på sykehuset med brannskader. Skadene er livstruende, og tilstanden er kritisk. Kvinnens pårørende har ennå ikke blitt kontaktet.

— Brannmannskapet fant kvinnen bevisstløs på gulvet på soverommet sitt, sier brigadesjef Sven Kåre Hagevik ved Brannvesenet Sør-Rogaland til Aftenbladet.no.

Røyk og åpne flammer

I tillegg til kvinnen bodde også fire menn i huset, som er kommunaleid og består av fire boenheter, ifølge politiet.

Da brannmannskapene kom til stedet, møtte de en av mennene på gata. To andre kom seg også ut av boligen på egenhånd, mens brannvesenet måtte redde en mann ned fra terrassen. Han er tilnærmet uskadet.

— Da vi kom til stedet, var det mye røyk og åpne flammer. Første etasje har fått omfattende skader, mens andre etasje har fått røykskader, opplyser overbefal Rune Svensen i Brannvesenet.

Bjørn Selbach bor i nabohuset, og våknet av blålysene.

— Jeg så flammer, og tykk røyk velte ut av vinduene. Jeg så at en person ble båret ut av boligen. Det er skremmende at sånn skjer, sier han.

Startet trolig på kjøkkenet

Selbachmener atandre må ha kommet seg ned fra andre etasje ved hjelp av et branntau som henger fra terrassen.

Brannvesenet vet fortsatt ikke årsaken til brannen, men overbefal Svensen sier at det så ut til at det har brent mer på kjøkkenet enn i stuen.

Brannvesenet sendte mannskap fra brannstasjonene i Stavanger, Forus og Kvernevik, og politi og ambulanse var også raskt på stedet.

Meldingen om brannen kom klokken 05.11.

STORE SKADER: Første etasje har fått omfattende skader, mens andre etasje har fått røykskade
JANNE HÅLAND