Kvinnen, som hoppet 15 meter fra bygården, pådro seg livstruende skader i hode og bryst. Ifølge Ullevål sykehus skal tilstanden hennes være ustabil tirsdag morgen.

11 personer ble brakt med ambulanse til legevakten og Ullevål sykehus etter brannen.

— Sju personer ble sendt til legevakt og sykehus direkte fra brannstedet, mens fire personer ble kjørt fra Oslo Plaza til legevakten med brann- og røykskader, opplyser operasjonsleder Per Arve Bakke ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet utelukker ikke at det finnes omkomne personer inne i den brannherjede bygningen og sjekker tirsdag formiddag folkeregisteret opp mot dem som ble evakuert fra huset.

— De som vet at de er registrert som bosatt i denne gården, men som ikke var hjemme, må kontakte politiet, oppfordrer vaktleder Sindre Flaate ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt

Totalskadd Brannen var slukket ved 8-tiden tirsdag. Ifølge brannvesenet vil etterslokkingen pågå hele tirsdag og natt til onsdag.

— Bygården er totalskadd, den har brent helt fra bunnen, sier underbrannmester Tom Michelsen ved Oslo Brannvesen til NTB.

Det brant voldsomt i flere etasjer da brannvesenet kom til stedet, og flere av beboerne i de øverste etasjene var sperret inne av flammene. Ifølge øyenvitner var noen av dem helt lammet av skrekk.

— Hopp! Hopp! ropte brannmannskapene til de livredde menneskene.

Mange vegret seg i det lengste, men hoppet til slutt ned mot brannseilene som brannvesenet hadde satt ut på gaten.

Ukjent årsak Til sammen 60 personer ble evakuert fra bygården i Fredensborgveien 41B, og fra nabobygningen, Iduns gate 5. Alle de evakuerte, blant dem flere eldre og barnefamilier, ble brakt til Radisson SAS Plaza Hotel.

Brannvesenet fikk melding om brannen like etter klokken 01. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

— Det er foreløpig ingenting som indikerer at brannen er påsatt, men vi får avvente den videre etterforskningen, sier operasjonsleder Per Arve Bakke ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt til NTB.

(NTB)