Politiadvokat Gro Holm sier til NTB at kvinnen har gitt en fyllestgjørende forklaring under avhørene som har pågått siden lørdag. Kvinnen, som er i slutten av 40-årene, sitter fengslet i Mo i Rana. Mandag blir hun framstilt for Rana tingrett.

Holm bekrefter at det dreier seg om et knivdrap, men vil ikke si noe om hva slags kniv som er brukt. Hun vil heller ikke si om drapet ble utløst av en familiekrangel.

Samboere

– Den siktede kvinnen og den drepte mannen var samboere, men har ingen felles barn. Mannen har imidlertid tre særkullsbarn, og vi snakker om mindre barn, sier Holm. Ingen av de to involverte er såkalte kjenninger av politiet.

Holm bekrefter at politiet sitter med et godt bilde av hva som er skjedd, men hun kan ikke gå i detaljer, ettersom slike spørsmål er gjenstand for rettsforhandlinger.

– Etterforskningen på åstedet er ikke avsluttet. Kvinnen har i avhør kommet fram med en rekke navn som kanskje kan bli aktuelle som vitner, sier Holm.

Vitner?

Personene skal tilhøre parets omgangskrets, men politiadvokat Holm vil ikke gå nærmere inn på hvordan disse personene eventuelt kan gjøre nytte som vitner. Hun vil heller ikke spekulere på noe motiv.

Den endelige siktelsen vil ventelig foreligge ved fengslingsmøtet mandag. Kvinnen kommer fra Sandnessjøen, men har ifølge politiet bodd en rekke steder i landet opp gjennom årene.

Den drepte er fra Træna kommune i Nordland, der paret bodde på Husøy, et tettsted med 400-500 mennesker.