— En 23 år gammel kvinne ble funnet død i sin bopel i Songdalen kommune i Vest-Agder like før klokken 18.00. En 26 år gammel mann er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier politiadvokat Arne Kjønstad i Agder politidistrikt til VG Nett.

Ifølge VG Nett skal 26-åringen være kvinnens ekskjæreste.

Slåsskamp

Etter det fvn.no kjenner til, skal det ha vært en slåsskamp i huset før kvinnen ble funnet.

— Foreløpig er vi sparsommelige med opplysninger. Det er uavklart hva som har skjedd, sier politiadvokat Arne Kjønstad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet bekrefter at de har en teori om hva som har skjedd, men vil av hensyn til etterforskningen ikke gå nærmere inn på hva den går ut på.

Slåsskampen skal ha funnet sted ved 17-tiden. Da Luftambulansen kom til stedet like før klokken 18, sto kvinnens liv ikke til å redde.

Jaget siktet

Store politistyrker lette i kveld etter den siktede 26-åringen, som er bosatt i Kristiansand. Det ble blant annet brukt hunder i letingen.

Mannen ble pågrepet sent fredag kveld.

– Mannen ble plukket opp på mens han gikk langs veien om lag en kilometer fra der drapet skjedde. Det vil bli foretatt kriminaltekniske undersøkelser av ham fredag kveld, sier politiadvokat Arne Kjønstad i Agder politidistrikt til VG Nett.

Mannen vil trolig bli avhørt enten senere fredag kveld eller lørdag. Kjønstad vil ikke si noe om hvilken tilstand siktede var i da han ble pågrepet.

Kriminalteknikere kom til åstedet klokken 18.30, finkjemmer huset for spor.

Lærervikar

Den avdøde kvinnen har ifølge Dagbladet.no vært lærervikar ved en barneskole og har vært svært aktiv i den lokale menigheten.

– Alle kjenner alle her i bygda. Hun er den mest uskyldige i hele verden, hun var alltid forsiktig og det var aldri noe tull, sier Ingrid Halland (19), en av 23-åringens naboer til avisen.

For bare få dager siden snakket Tor Magne Tønnesland med den avdøde.

– Jeg hilste på henne ved postkassa for noen dager siden. Hun smilte og så glad ut. Det er bare helt ufattelig at det har skjedd, sier Tønnesland til Dagbladet.no.

DREPT: En ung kvinne ble fredag kveld funnet drept i en bolig på Nodeland i Vest-Agder.
Tor Erik Schrøder