— Jeg kan bekrefte at en kvinne ble funnet død på sin lugar klokken 05.35 i dag. Kvinnen ble funnet like før båten ankom Stavanger, sier leder for person og vold-avsnittet ved Hordaland politidistrikt, Tove Lian Mathiesen.

Avhøres i Bergen

Kvinnens 54 år gamle samboer er ifølge NRK pågrepet i saken. Han vil bli avhørt i Bergen.

Ifølge Dagbladet er mannen siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det var samboeren som varslet mannskapet om det mistenkelige dødsfallet. Mannen ba sykepleieren som var om bord å ta en titt på kvinnen. Da sykepleieren kom til lugaren var kvinnen død.

— Vi har faste rutiner vi følger når slike ting skjer. Vi varslet politiet i Stavanger, som var nærmeste havn.

Samboeren har i dag sittet i avhør hos politiet i Stavanger. Han vil bli brakt til Bergen i løpet av dagen.

Rolig stemning

I Haugesund kom tre polititjenestemenn fra Hordaland politidistrikt om bord på båten for å gjøre undersøkelser, sier informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line.

Polititjenestemennene ble fløyet fra Bergen. Passasjerene vil bli varslet om dødsfallet om bord før båten ankommer Bergen ved 15-tiden i ettermiddag.

— Dødsfallet har ikke preget stemningen om bord. Jeg har snakket med kapteinen flere ganger i dag, og han forteller at stemningen er rolig og avslappet, til tross for det som er skjedd, sier Kvamme.

en døde kvinnen befinner seg fortsatt om bord på skipet. Hun vil bli obdusert i ettermiddag. Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvordan kvinnen døde.